Dania z grzybami

okładka
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein

Grzybowe rarytasy
Świeże borowiki, kurki czy maślaki kryją w sobie obietnicę prawdziwej rozkoszy dla podniebienia. Przekonaj się, ile pysznych dań można z nich przyrządzić!
A jeśli zrobisz zapasy, aromatem leśnych grzybów będziesz się cieszyć przez cały rok: ususzone latem prawdziwki uszlachetnią wigilijny barszcz, a marynowane podgrzybki podasz na imieninowym przyjęciu. Z niezawodnymi pieczarkami czy boczniakami uda się każde danie. Warto sięgnąć też po grzyby egzotyczne, np. mun i shiitake. W książce oprócz przepisów znajdziesz wskazówki, jak zbierać grzyby i jak przygotować zapasy do spiżarni.

Wydawnictwo: Świat Książki
Miejsce wydania: Warszawa
Wydanie polskie: 7/2010
Liczba stron: 160
Oprawa: twarda
Cena z okładki: 24,90 zł


blog comments powered by Disqus